ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά/ Ινστιτούτο Επεξεργασίας Λόγου Ξάνθης και την Εταιρία Πληροφορικής Terracom σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στις εργασίες του Υβριδικού Συνεδρίου “Το παρελθόν αλλιώς”.  Σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας στο πλαίσιο του έργου «ΒΟΪΣΚΑ (VOESKA): Ανοιχτή καινοτομία για την τεκμηρίωση και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος στην Άρτα». (Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023.)

Οι εργασίες του συνεδρίου περιλαμβάνουν τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • «ΒΟΪΣΚΑ (VOESKA): Ανοιχτή καινοτομία για την τεκμηρίωση και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος στην Άρτα».
  • Έργα καινοτομίας στον χώρο του πολιτισμού ως μέσο για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.
  • Πολιτισμός και εκπαίδευση: εργαλεία και εφαρμογές καινοτομίας στην διάθεση των εκπαιδευτικών.
  • Η καινοτομία στον πολιτισμό, προοπτικές και προκλήσεις.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί δημιουργικό εργαστήριο, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με την έννοια της επαυξημένης τεκμηρίωσης, όπως διαμορφώθηκε στο πλαίσιο του ‘’Βοΐσκα’’, και της χρήσης της για τη δημιουργία περιεχομένου για τον πολιτισμό.

Η συμμετοχή στο συνέδριο μπορεί να γίνει με προφορική ανακοίνωση ή με ανακοίνωση τοίχου, poster, διαστάσεων 0,90 x 1,00 μ. (σε κατακόρυφη διάταξη). Η διάρκεια των παρουσιάσεων θα είναι 20 λεπτά (15 λεπτά παρουσίαση και 5 λεπτά συζήτηση).

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://voeska.com/synedrio-voeska/