Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις ενδιάμεσης αξιολόγησης της Πράξης «Βοΐσκα: Ανοιχτή καινοτομία για την τεκμηρίωση και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος στην Άρτα», που διοργανώθηκαν από τους συνεργαζόμενους φορείς: Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, Εταιρεία Πληροφορικής Terracom ΑΕ και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά/ ΙΕΛ Ξάνθης.

Η πιλοτική δράση «Με τη Βοΐσκα στο Μουσείο…» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 και την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 κατά τις πρωινές ώρες με τη συμμετοχή μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το απόγευμα της Τετάρτης με ενήλικες, είχε ως σκοπό την εξοικείωση του ευρύτερου κοινού με τις καινοτόμες εφαρμογές της ψηφιακής πλατφόρμας του έργου «Βοΐσκα».

Το κυνήγι θησαυρού και η επαφή με τις αρχαιότητες μέσα από τις ψηφιακές εφαρμογές ενθουσίασαν μαθητές και καθηγητές, οι οποίοι ζήτησαν να συνεχιστεί η δράση για να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και οι υπόλοιποι μαθητές των σχολείων καθώς και άλλα σχολεία. Οι ενήλικες είχαν την ευκαιρία μέσα από την εφαρμογή «Επιστολές από το παρελθόν» που κατέβαζαν στην κινητή τους συσκευή να δουν το παρελθόν αλλιώς… και να βιώσουν μία διαφορετική εμπειρία εντός του μουσείου.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και το ενήλικο κοινό που συμμετείχε στις δράσεις αξιολόγησης καθώς η γνώμη τους είναι σημαντική για την τελειοποίηση των εφαρμογών της ψηφιακής πλατφόρμας Βοΐσκα.

Κλείνουμε με την υπόσχεση ότι θα επανέλθουμε σύντομα με νέες βιωματικές εμπειρίες που θα φέρουν το κοινό πιο κοντά στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Άρτας.