Την Πέμπτη 01 Οκτωβρίου 2020, οι συνεργαζόμενοι φορείς του έργου Βοϊσκα, Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, Ε.Κ Αθηνά/ΙΕΛ Ξάνθης και Terracom A.E, πραγματοποίησαν την πρώτη δια ζώσης συνάντηση μετά την επίσημη ημερομηνία έναρξης του έργου στο πλαίσιο της δράσης εθνικής εμβέλειας «Ειδικές Δράσεις «Υδατοκαλλιέργειες» – «Βιομηχανικά Υλικά» – «Ανοιχτή Καινοτομία στον Πολιτισμό».

voeska-meeting

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την δεδομένη χρονική στιγμή λαμβάνοντας υπόψιν τις δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας του Covid-19 και τηρώντας στο ακέραιο τα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Άρτας το οποίο αποτελεί ένα στολίδι όχι μόνο για την ίδια την πόλη της Άρτας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη των φορέων είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και να θαυμάσουν από κοντά τον πολιτισμικό πλούτο της πόλης ο οποίος είναι μεγάλος και σε άριστη κατάσταση. Ανάμεσα στους πολιτιστικούς χώρους και τα μνημεία που πραγματοποιήθηκε επίσκεψη, τον θαυμασμό των επισκεπτών κέρδισαν ιδιαιτέρως τόσο τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Άρτας όσο και  ο επιβλητικός ναός της Παναγίας της Παρηγορήτισσας καθώς και η νεκρόπολη της Αμβρακίας.

voeska-meeting
voeska-meeting
voeska-meeting

Άλλωστε, ο πολιτιστικός πλούτος αυτός είναι που θα συμβάλει και στην τελική επιτυχία του έργου Βοϊσκα. Ταυτόχρονα, δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν ενδελεχώς όλες οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από την ημέρα εκκίνησης του έργου. Επιπροσθέτως, καθορίστηκε το πλαίσιο που θα ακολουθήσουν οι φορείς στις επόμενες εργασίες όπως επίσης και ο συντονισμός και η διαχείριση για την επιτυχή επίτευξη των στόχων που έχουν θεσπιστεί για το έργο.

Τέλος, τα μέλη της σύμπραξης εξέφρασαν την επιθυμία τους και την αποφασιστικότητά τους να πετύχει το έργο Βοϊσκα όλους τους στόχους του και να αποτελέσει την πλέον τεχνολογική πρόταση για την προώθηση της ανοιχτής καινοτομίας για την τεκμηρίωση και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος στην πόλη της Άρτας.

voeska-meeting